Journaal Kidsclub

Actie schoenendoos - Oktober 2023

In de maand oktober 2023 hebben de kinderen hard geknutseld om mooie schoenendozen voor stichting Gain. Onrecht, armoede, oorlog, ongelijkheid. Als het niet goed gaat in een land, raakt dat kinderen vaak het meest. Hun bestaan en hun dromen staan op het spel. Soms denk je: konden we maar iets doen! Met de Schoenendoosactie kun je deze kinderen écht helpen. Die doos vol spullen maakt dat een kind zich gezien voelt, naar school kan en weer toekomst ziet.
Dus versierden we zo'n 33 schoenendozen. Daarna zijn ze met hulp van de tieners en volwassenen gevuld met schoolspulletjes, speelgoed, een tandenborstel en een knuffel. En wat heeft de gemeente goed meegeholpen met het doneren van spullen of mooi ingepakte dozen! Met de kidsclub van november hebben we ze gepresenteerd in de gemeente.
De dozen worden naar een kind in Afrika, Oost-Europa of in een Grieks vluchtelingenkamp gebracht.

-------------------------------

Kidsclub  september 2023

De zomervakantie is achter de rug. Sommigen zijn op reis geweest. Zo ook de schatbewaarder van de koningin van Ethiopië. Die ging op reis naar Jeruzalem, meer dan 4.000 km. Dat is 100 dagen lopen als je elke dag 40 km loopt. En dat is veel lopen op een dag hoor! Fijn als je dan met paard en wagen kan. Wat ging deze schatbewaarder doen in Jeruzalem? Hij wilde God aanbidden in de tempel!
Dus speelden we een vakantie-verzamelspel, trokken we de 'wagen' met schatbewaarder over een parcours.
De schatbewaarder zat op de terugreis een boekrol te lezen, maar snapte er eigenlijk helemaal niets van. En Filippus werd er naartoe gestuurd om uitleg te geven.
We maakten na afloop geknoopte touwvriendjes

-------------------------------

Kidsclub 5 juni 2022 - Pinksteren

Vandaag hebben we de kinderen meegenomen in de verhalen van Pasen tot Pinksteren. Nog best moeilijk om goed te begrijpen wat er in 50 dagen tijd allemaal is gebeurd!

Jezus gaf zijn discipelen een belangrijke opdracht mee. Vertel aan de mensen over de hele wereld over Jezus en dat God houdt van alle mensen!

img-20220605-wa0011a-1.jpgIn een atlas hebben we opgezocht hoe groot de wereld is. Om de beurt mochten de kinderen een land noemen en dan gingen we samen op zoek naar dat land en konden we gelijk zien hoe groot het was. Rusland viel deze keer extra op. Wat een heel groot land is dat! En… God houdt van alle mensen, dus ook van de mensen in Rusland.

De kinderen hebben een parcours gelopen met een blinddoek voor. Soms heb je andere mensen nodig in je leven die jou de weg wijzen, naar Jezus en naar zijn verhaal. Aan het eind van het parcours mochten ze een bijbel van tafel pakken en zijn we op zoek gegaan naar het verhaal van Pinksteren.
De discipelen ontvingen de20220605_115336b-1.jpg kracht om de mensen over Jezus te gaan vertellen. En ook nog eens allemaal in een andere taal. Aan het eind van de ochtend hebben we dan ook kaartjes gemaakt en in allerlei talen erop geschreven, God houdt van je. Aan het eind van de kidsclub hebben we deze kaartjes de lucht ingestuurd.

Het was weer een gezellige kidsclub. Zondag 3 juli zal de laatste kidsclub zijn van dit seizoen. Tot dan!!

Monique, Denise en Annet

-------------------------------

Kidsclub 3 april 2022

Het thema van vandaag is: Jezus is……Opgestaan! Met 3 kinderen hebben we vandaag een voorproefje genomen op Pasen. Met elkaar hebben we liedjes gezongen als ‘Wij vieren feest omdat Jezus weer leeft’ , ‘De steen is weg’  en ‘Weet je dat de lente komt!’ Ook hebben we geluisterd naar het Paasverhaal. Tussendoor was er tijd om de 20 paaseitjes te zoeken die Monique in het zaaltje had verstopt. Eitjes als symbool van het nieuwe leven. De lente brengt nieuw leven, maar doordat Jezus sterker is dan de dood, vieren we ook het nieuwe leven met Hém! De kinderen hebben enthousiast meegedaan aan een eierrace en aan eieren gooien in een mandje. Extra attractie waren de eieren die20220403_112923a.jpg Monique had meegenomen. Als deze vielen stuiterden ze namelijk alle kanten op!

Daarna was het tijd om tot rust te komen bij de knabbel en babbel. Soms werd er ook wat minder gebabbeld omdat er geconcentreerd werd gewerkt aan een nestje met kuikentjes. Het resultaat mocht er zijn. Drie heel verschillende, maar erg leuk gemaakte kuikennestjes.

De volgende kidsclub laat even op zich wachten, want die is pas op de eerste zondag van juni. De eerste zondag van mei valt namelijk midden in de vakantie en dan is er geen leiding aanwezig om de kidsclub te draaien.

Dus tot in juni!

Groetjes van Monique, Denise en Annet

-------------------------------

Kidsclub 6 maart 2022

Het thema van vandaag is Jezus als Koning. Zoals de kinderen al vaker hebben gezien en gehoord betekent dat vast dat Jezus dit ‘ff anders’ invult. Hij is geen Koning die de baas speelt, maar een Koning die andere mensen wil helpen. De kinderen mochten ook zelf ervaren hoe het is om Koning te  zijn. Ze genoten ervan om toegezwaaid te worden door de speciale vlaggenzwaaiers!  

img-20220306-wa0041a.jpg

 

Ook was er een bijzonder filmpje over een baas en zijn ezel. 20220306_115707a.jpgMaar wie was nou eigenlijk de baas? 

Zoals wel vaker had Monique weer heerlijke kroontjeskoeken gebakken die versierd mochten worden. De thema tekst en ook het themalied hebben we met elkaar herhaald en gezongen. Het gaat al heel erg goed!! Om uw geheugen nog even op te frissen komt hier de tekst nog een keer: Lucas 10: 27: Houd van de Heer je God met je hele hart, met je ziel, met je hele verstand en al je kracht. En houd evenveel van de mensen om je heen als van jezelf.

Tot slot hebben de kinderen een grote kroon geverfd.

Lieve groeten van Denise, Monique en Annet

-------------------------------

Kidsclub 6 februari 2022

Vandaag was het thema van de Kidsclub: ‘Jezus als kapitein’. We hebben liedjes met elkaar gezongen zoals Kom aan boord en Onder, boven, voor en achter, God is altijd bij mij. Met elkaar img-20220206-wa0023a-3.jpghebben we de volgende tekst uitgebeeld: Lucas 10: 27: Houd van de Heer je God met je hele hart, met je ziel, met je hele verstand en al je kracht. En houd evenveel van de mensen om je heen als van jezelf. Het lukt de kinderen al heel goed om deze tekst met behulp van gebaren uit het hoofd op te 20220206_115123a.jpgzeggen. Het verhaal ging deze keer over de storm op het meer. Hoewel de discipelen behoorlijk in paniek waren, sliep Jezus rustig in de boot tijdens de storm. Ook wij mogen van Jezus leren dat we rustig kunnen blijven, ook al stormt het om oms heen. Jezus is immers altijd bij je! Vandaar ook het liedje: Boven, onder, voor en achter, Jezus is altijd bij ons!

We hebben de kidsclub afgesloten met het maken van een bananenboot met een eetbaar zeil en kraaiennest.

Het was een gezellige kidsclub en we hopen dat we voortaan weer elke eerste zondag van de maand met de kinderen bij elkaar kunnen komen.

Lieve groeten van Denise, Monique en Annet

-------------------------------

 

Kidsclub 5 december 2021

Vanmorgen hebben we een gezellige en rustige kidsclub gehad. Met elkaar hebben we vast vooruitgekeken naar het Kerstverhaal door het verhaal van Zacharias en Elisabeth te vertellen.  Monique startte de kidsclub zonder stem en probeerde met gebaren duidelijkIMG-20211205-WA0021a-3.jpg te maken wat er aan de hand was. De kinderen vonden het ook erg leuk om daarna een spel te doen zonder hun stem te gebruiken. Met behulp van een dobbelsteen werden de kinderen gestimuleerd om het verhaal met elkaar opnieuw te vertellen. Als je bv twee gooide mocht je twee dingen uit het verhaal vertellen. Gooide je 5, dan mocht je 5 dingen vertellen. Een leuke manier om met elkaar het verhaal te herhalen.

Monique had heerlijke koekjes gebakken en de kinderen hebben de tijd genomen om ze te versieren.

Al met al weer een leuke kidsclub!

Hartelijke groet van Monique, Denise en Annet

-------------------------------

Kidsclub 3 januari 2021

Vandaag een gezellige kidsclub met 3 kinderen. Als thema hadden we gekozen voor: ‘God houdt van je zoals je bent’. We hebben liedjes met elkaar gezongen waarin we hoorden dat God van je houdt. Hoe verschillend we ook zijn of wat we ook doen, God houdt van ons. In20210103-WA0002a-1.jpg de zaal waren allemaal blauwe stukjes papier verstopt waarvan de kinderen een zin mochten maken. De zin maken was niet moeilijk, maar alle strookjes vinden wel!

Het verhaal van vandaag was een verhaal van Max Lucado. ‘Had ik maar een groene neus’
20210103-WA0008.jpgHet gaat over de Nerflanders, gemaakt door Eli, de grote poppenmaker. De Nerflanders wilden allemaal graag meedoen met de laatste mode. Dat betekende dat iedereen zijn neus groen moest laten verven. Wat was iedereen trots op zijn neus, maar opeens verschenen er steeds meer mensen met een rode neus. Bleek dat ineens de mode te zijn. En nog wat later was het een blauwe neus. Op een gegeven moment waren alle neuzen zo vaak geschilderd, dat de Nerflanders niet eens meer wisten wie ze eigenlijk waren. Eli had er een oplossing voor, hij schuurde alle oneffenheden van de neuzen af, zodat iedereen weer zichzelf werd. Precies zoals hij het vanaf het begin bedoeld had.

Als spelletje kregen de kinderen een lik crème op hun neus en zo moesten ze met hun neus watten overbrengen van de ene kant van de zaal naar de andere. Een leuk spel!

Daarna hebben we gezellig met de kinderen zitten praten terwijl zij ingespannen bezig waren20210103_113327212-1.jpg om een heerlijk koekmannetje te versieren.

We hopen dat alle Corona-perikelen wee snel achter ons zullen liggen zodat onze kidsclub weer op volle sterkte kan gaan draaien.

Tot de volgende keer!

Denise, Monique en Annet
-------------------------------

Kidsclub 1 november 2020

Vanmorgen hebben we een gezellige en rustige kidsclub gehad met 4 kinderen 😊. We hebben leuke liedjes gezongen met elkaar over de kleine, maar dappere David. Vandaag 20201101_1706.jpghoorden de kinderen dat David beste vrienden werd met Jonathan, de zoon van Koning Saul. Helaas werd de vriendschap flink op de proef gesteld, want koning Saul probeerde zowel David als Jonathan met een speer te doden. Maar de vrienden beloofden goed voor elkaar te zorgen. Ook heel bijzonder was dat Jonathan eigenlijk via geboorte recht had om koning te worden na Saul, maar dat hij wist dat David door God uitgekozen was. Jonathan accepteerde dat en gunde dit aan David. Dan ben je een echte vriend!

Alle kinderen hebben een vliegtuigje gevouwen en mochten in de gang proberen hun 20201101-Taart-1.pngvliegtuigje zover mogelijk weg te gooien. Zo gebeurde het in het verhaal dat Jonathan zijn pijl wegschoot en tegen de knecht zei dat hij steeds verder weg moest zoeken. Zo wist David dat hij moest vluchten voor koning Saul.

Bij de knabbel en babbel hebben we gepraat over vriendschap en hebben we koekjes versierd. Het ene koekje mochten ze zelf opeten en het andere koekje was voor hun beste vriend ( of liefste moeder, oma ).

Volgende keer hopen we weer wat meer kinderen te kunnen begroeten. De kidsclub is dan op zondag 6 december.

Hartelijke groeten van Monique, Denise en Annet

-------------------------------

Kidsclub 4 oktober 2020


Zondag 4 oktober was de tweede kidsclub van dit seizoen. Deze keer ging het verhaal over David die zijn broers eten ging brengen. Toen de kleine David in het oorlogsgebied aankwam trof hij daar heel veel bange soldaten aan. Maar David was niet bang en werd dus uitgekozen door koning Saul om in zijn harnas de reus Goliath (die in ons kinderzaaltje wel 20201004_110601111-1.jpgzo’n beetje tot het plafond zou komen) tegemoet te treden. Dat dat geen goed idee was hebben de kinderen ondervonden toen ze een klein stukje mochten lopen op veel te grote reuzenvoeten.

Gelukkig liep het verhaal goed af en werd Goliath verslagen.

20201004_112639450.jpg

 

 

 

 

 

Monique had hele lekkere toepasselijke koekjes gebakken, alleen was de slinger vervangen door een katapult. Héérlijk!

Tijdens de knabbel en babbel hebben we doorgepraat welke reuzen de kinderen soms tegenkomen in hun leven. Deze reuzen mochten ze op een bekertje schrijven en de stapel bekers hebben we met behulp van balletjes omgegooid. Net als David mogen we erop vertrouwen dat God altijd bij ons is en dat we met God samen alle reuzen aankunnen.

Denise stuurde ons nog een filmpje en zo kon ze er toch een beetje bij zijn. Helaas zit ze voorlopig nog met een zere enkel thuis. Vanuit de gidozaal hebben we natuurlijk direct een foto teruggestuurd. Beterschap Denise!


De volgende kidsclub zal zijn op zondag 1 november. Tot dan!

Groetjes van Denise, Monique en Annet

-------------------------------

Kidsclub 6 september 2020


Afgelopen zondag was een bijzondere dag. De eerste kidsclub na een half jaar! Vanwege de coronacrisis zijn we een half jaar niet bij elkaar geweest, dus was het nu extra leuk om 20200906_Welke-1.png(bijna) iedereen weer te zien. We zijn begonnen met de verhalen van David. En deze eerste keer ging het erover dat David tot Koning zou worden gezalfd door Samuël. Wat een moeilijke opdracht voor Samuël!! Hij wist dat een van de zonen van Isaï de nieuwe koning zou worden. Maar welke ?? Wat moeilijk om de goede er tussenuit te kiezen. Uiteindelijk bleek het geen van de mooie, stoere en sterke zonen te zijn, maar de jongste zoon die als herdersjongen op de schapen aan het passen was.

Daar hoorde de volgende Bijbeltekst bij:

20200906_IMG_20200906_113738069_HDR.jpgTijdens deze eerste kidsclub hebben we lekker bijgekletst, verhalen en liedjes gehoord van de Henkieshow en leuke spellen met elkaar gespeeld.

Helaas kon Denise er deze keer niet bij zijn. Zij zit met een gebroken enkel thuis. We hopen dat zij er binnenkort weer bij kan zijn.

We zien nu al uit naar de volgende keer,

Dit zal zijn op zondag 4 oktober.

Groetjes van Monique en Annet en natuurlijk ook van Denise.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 1 maart 2020

Vandaag gaat de kidsclub over ‘Gedenkstenen’.

 

We beginnen vandaag met het zingen van een aantal liedjes. Hierbij komen we terug op het verhaal van de Schepping van de vorige kidsclub. Ook zingen we van de God van Abraham, Izaäk en Jacob. De God die we ook nu nog kunnen vertrouwen.

Tijdens de sketch moeten Babs en Britt verplicht van hun ouders naar het museum. Wat is daar nou aan? Ze nemen een balletje mee en gaan lekker overgooien over een steen die in het museum staat. Maar dan komt de suppoost en die is heel bóós! Want een steen is niet zomaar een steen. Een steen herinnert je aan iets. En misschien wel aan iets dat héél belangrijk is geweest. Zo komen we op het verhaal van Jozua die het volk van God meenam door de Jordaan. Toen ze aan de overkant waren werden er 12 grote stenen op elkaar gelegd.

Zo zouden ze er elke keer aan herinnerd worden dat ze op een bijzondere manier door de Jordaan zijn gekomen.

Natuurlijk hebben we ‘het beeldenmuseum’ gespeeld.

Welk kind kan het langste stilstaan? De kinderen hadden ook stenen meegebracht die hun herinnerden bv aan een fijne vakantie in Spanje of aan een leuke speelplek.

Tijdens de knabbel kregen de kinderen stenen te eten. Niet iedereen vond deze lekker! Verder werden er weer volop schatkistjes geverfd en lekker gespeeld.

De volgende kidsclub zal zijn op zondag 5 april.

Tot dan! Groetjes van Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 2 januari 2020


Vandaag beginnen we met een nieuw thema: “Schatrijk”.

De ochtend start met een toneelstukje 20200202_IMG_8595-1.jpgvan Babs en Britt die gaan kamperen zonder tentje. Best wel eng eigenlijk. Al die geluiden die je hoort en de beestjes die je voelt kriebelen. Aan de andere kant, ook wel bijzonder om onder de sterrenhemel te liggen en de magie van de nacht en de natuur om je heen op je te laten inwerken.
Tijdens het toneelstuk spelen we met de kinderen een geluidenquiz. Welke dierengeluiden herkennen ze? Ook nemen we de tijd om het verhaal van de Schepping te vertellen. Wat heeft God alles wonderlijk gemaakt. En het mooiste van zijn schepping zijn wij! Wat een geweldige God.

Tijd om even wat dierenkoekjes op te knabbelen en dan naar de gang om een spel te spelen. Weten de kinderen nog wat God op welke dag heeft geschapen? Er zijn heel wat plaatjes te verdelen over de scheppingsdagen. Bekertje 1 blijft leeg. Want hoe laat je licht zien, zonder zon? Ook nog een nadenkertje voor de volwassenen!

Tot slot zijn de kinderen begonnen aan het beschilderen van een eigen 20200202_IMG_8606.jpgschatkist. Daarin komt deze keer een pasfoto van de kinderen, met daarbij de tekst: Het mooiste van de schepping, dat ben jij!

Al met al een supergezellige kidsclub.

De volgende kidsclub zal zijn op zondag 1 maart. We hopen dan alle kinderen weer te zien.

Tot dan! Groetjes van Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 1 december 2019

Vandaag staat het verhaal van Elisabeth centraal. We beginnen met de vraag aan Willem of hij voor de kinderen wil bidden. Willem wil dat wel doen, maar heeft nog even een minuutje nodig om met de oudsten te bidden. Maar Willem laat wel erg lang op zich wachten. We begrijpen er niets van! Maar gelukkig eindelijk komt hij terug. Maar wat gek! Willem zegt helemaal niets, er komen helemaal geen woorden uit zijn mond!

U herkent vast deze gebeurtenis wel als het verhaal van Zacharias, die de tempel uitkwam en niet meer kon spreken. Hij had een engel ontmoet die hem een bijzondere zoon beloofde en dat vond Zacharias maar moeilijk te geloven.
Elisabeth-2.png
We hebben de kinderen verteld over twee bijzondere zwangerschappen. Die van Elisabeth die eigenlijk al een oud omaatje was en die van Maria, die nog niet eens getrouwd was! We hopen en bidden dat de kinderen onthouden dat bij God alle dingen mogelijk zijn. En dat hij in zijn liefde ervoor zorgde dat Elisabeth en Maria steun konden vinden bij elkaar.

Na de knabbel ( een cakeje met blauwe muisjes) hebben alle kinderen een mooie kersthanger geschilderd.

En we hebben vast het lied dat we met kerst gaan zingen een paar keer laten horen.

U vindt het liedje via de volgende link:
https://www.youtube.com/watch?v=3u4iJ2lPhuQ

De eerstvolgende kidsclub is op zondag 4 januari 2020.

Tot dan! Groetjes van Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 3 november 2019

20191103-1.png20191103-2-1.pngVandaag op zondag 3 november gaat de kidsclub over Martha. Of eigenlijk gaat het over ‘druk, druk, druk’. Martha vind het heel fijn om zich in te zetten en goed voor andere mensen te zorgen. Maar ze ging wel heel erg op in het werk. Ze werd er zelfs erg chagrijnig van! Want terwijl haar zus Maria lekker bij Jezus zat te kletsen en te luisteren, moest zij al het werk doen. Op enig moment werd het haar allemaal teveel en werd ze boos. Ze ging naar Jezus toe en vond dat Hij er maar eens wat van moest zeggen. En dat deed Jezus. Maar wat een verrassing! In plaats van dat Maria kwam helpen, nodigde Jezus Martha uit om ook bij zijn voeten te komen zitten.
20191103-3-1.png
Op allerlei manieren hebben we de kinderen vandaag aangegeven dat het belangrijk is om balans te hebben in je leven. Geef ruim de tijd aan Jezus. Om naar Hem te luisteren en van Hem te leren. Dan kom je tot rust en heb je toch veel energie om je werk te doen.

Denise heeft de kinderen uitgelegd dat we over 2 weken weer mee gaan doen aan actie schoenmaatjes.

Na een heerlijke knabbel en babbel konden de jongste kinderen gaan spelen en hebben de andere kinderen een zeepslinger gemaakt.

We kijken terug op een heel gezellige ochtend en hopen over 4 weken op 1 december weer alle kinderen terug te zien. De kidsclub zal dan gaan over Elisabeth en Maria.

Groetjes van Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 27 oktober 2019 uitje

Met de kinderen van de kidsclub zijn we naar Attractiepark Zuiderpark geweest en hebben we een heel gezellige tijd met elkaar gehad. De kinderen hebben heerlijk gespeeld en we hebben genoten van de patatjes en de ijsjes!

IMG_20191027_100112361Klein-1.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 6 oktober 2019

20191006-WA0011-1.jpgDeze kidsclub staat het verhaal van Esther centraal. Esther komt als jong meisje aan het hof van Koning Ahasveros terecht. Door allerlei verwikkelingen staat het leven van het Joodse volk op het spel. Esther nodigt de 20191006-WA0018.jpgKoning uit om bij haar te komen eten. Tijdens het eten vertelt Esther van het gevaar dat dreigt voor haar volk en zo weet ze haar volk te redden. Samen met de kinderen hebben we het verhaal uitgespeeld en ook verteld aan de hand van een powerpoint presentatie.

We hebben een leuk spel gespeeld en natuurlijk ook kroontjes gemaakt.

20191006-WA0021.jpgDe oudere kinderen hebben puzzels en raadsels opgelost om uit een escaperoom te ontsnappen.

Al met al een gezellige kidsclub waar we met veel plezier op terug kijken!

 

 

Groetjes van Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Kidsclub 1 september 201920190901-Salomo.png

Vandaag de eerste kidsclub van het nieuwe seizoen. Het verhaal van koning Salomo staat centraal. Omdat Salomo dichtbij God leeft, is God héél blij met Salomo. Salomo mag van God één wens doorgeven en die zal God vervullen. Op dat moment heeft Salomo de kans te vragen wat Hij maar wil. Zal Hij veel geld vragen? Of een groot paleis? Vrede misschien voor heel zijn rijk? Nee, Salomo wil iets heel anders. Hij wil graag een wijze koning zijn en dus vraagt hij om wijsheid. God is heel blij met dit antwoord en zo wordt Salomo een hele wijze koning. Maar daarbij zorgt God er ook nog voor dat hij heel rijk wordt en dat er vrede komt. Zó is onze God.

Ook de kinderen mogen aan het begin van dit nieuwe seizoen vragen aan God wat ze willen. En God gaat het ons geven. Want onze God is een goede en liefdevolle God!
20190901-WA0004.jpg20190901-Uil-2.png
Na het zingen en het verhaal hebben we een lekker eetspel gespeeld en daarna hebben we uiltje geknutseld. Want ja, de uil staat toch symbool voor wijsheid!


Tot en met december zal ons overkoepelende thema ‘Aan tafel’ zijn. In het nieuwe jaar starten we dan met een nieuw thema.

De volgende kidsclub is op zondag 6 oktober.

We zien naar jullie uit!

Groetjes van Monique, Denise en Annet
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Journaal kidsclub 7 juli 2019

Vandaag sluiten we het kidsclub seizoen af. Het wordt een bijzondere afsluiting, want we nemen afscheid van 5 achtste groepers en het is ook het einde van de actie die we voor Action Uruma hebben gehouden.

20190707_20190707_103517549.jpgWe hebben dan ook maar een klein moment gehad in de kidsclubzaal voordat we naar de grote zaal zijn gegaan. Daar hebben we een filmpje gekeken en hebben Ingeborg en Roland Bahozi ons wat verteld over hun werk in Congo. Supertróts zijn we dat we hun een cheque van € 1.000,= hebben kunnen overhandigen. Dat is namelijk de opbrengst van alle lekkers dat we de afgelopen tijd hebben verkocht. Ze waren natuurlijk héél erg blij met dit hoge bedrag.

In onze eigen zaal hebben we afscheid genomen van 4 trouwe kidsclubkids. Jayden, Eva, Lieke en Sara, alle 4 zijn ze de afgelopen jaren trouw naar onze kidsclub gekomen. En wat hebben we van hun inzet en enthousiasme genoten. Ook voor Phylicia was er een cadeautje, maar zij kon er helaas niet bij zijn. We wensen onze jonge tieners alvast een heel fijne tijd toe op de tienergroep.

Na een klein moment om wat te knabbelen en te drinken, zijn we snel aan de slag gegaan om weer van allerlei lekkers te maken. In de keuken werd er hard gewerkt om een pastasalade klaar te maken. In de kidsclubzaal werden er tompouces gemaakt en Nikkie maakte overheerlijke vruchtenschelpjes met gele room en aardbeien.

20190707_20190707_114724906.jpgNa afloop van de dienst werd er weer veel lekkers verkocht. We kijken met elkaar terug op een hele drukke, maar wel gezellige actietijd. Wie weet wat we in de toekomst nog gaan ondernemen!

Leuk was het ook dat Action Uruma zo mooi aansloot bij het thema wat we dit jaar op de kidsclub hadden, namelijk ‘Aan tafel’. De eerste keer dat we weer bij elkaar komen zal de eerste zondag in september zijn.

We zijn benieuwd wie er het komende jaar onze kidsclub komen versterken. Daarbij vertrouwen we op onze God, die in alles voorziet.

We wensen jullie allemaal een hele fijne zomervakantie en tot ziens in september!

Het kidsclubteam; Denise, Monique en Annet Aantafel20190602-1.png

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Journaal kidsclub 2 juni 2019
20190602_102546531-1.jpg
Vandaag gaan we van start met Action Uruma. Joyce komt aan de kids vertellen dat zij een vriendin heeft die in Congo woont en werkt. Zij heeft daar samen met haar man een schooltje opgericht. Ze begonnen met 20 kinderen en er zijn inmiddels 170 kinderen!
Om al die kinderen les te kunnen geven is er geld nodig voor materialen en leerkrachten. Ook is er huisvesting nodig om de leerkrachten onderdak te geven.

20190602_110135053.jpgNa deze introductie zijn we met de kinderen aan de slag gegaan om allerlei lekkers te maken dat we aan de gemeenteleden gaan verkopen. En deze actie zetten we de komende 6 zondagen voort! 20190602_113329155.jpgOp zondag 7 juli zal er voor de laatste keer allerlei lekkers te koop zijn.
En op de eerste zondag werd er gelijk voor € 120,= verkocht. Een bemoedigend begin!.

 

Aantafel20190602.png

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

20190505_Kamerling.pngJournaal kidsclub 5 mei 2019

Vandaag een bijzondere kidsclub. Het is namelijk doopdienst vandaag, dus gaan we in de grote zaal kijken hoe dat gaat. Er zijn veel kinderen gekomen. Familie en vrienden van de dopelingen hebben kinderen meegebracht, dus zit onze zaal bommetje vol. We zingen met elkaar en het verhaal van De Kamerling uit Morenland wordt verteld. Deze man werd in de tempel geweigerd, maar was meer dan welkom in het Koninkrijk van God. Hoewel deze man nog niet veel begreep van de bijbel, was hij in zijn hart overtuigd van de waarheid van Jezus. Hij vroeg zich dan ook af of hij ook gedoopt zou kunnen worden. Toevallig reed de koets toen net langs water en de kamerling werd gedoopt door Filippus. Hij werd daar heel blij van!

Dit zagen we even later ook in de grote zaal. Vier mensen die vertelden dat ze voortaan ook bij God en Jezus wilden horen. Ze gingen om de beurt helemaal kopje onder als symbool voor het begraven van het oude leven en opstaan in een nieuw leven met God.

Terug in het zaaltje was er even tijd om wat te drinken en gingen we al snel weer terug naar de grote zaal.
20190505_Dopen-2.png
Yentl en Thymen mochten naar het podium komen. Hun mama was gedoopt en er werd nu om een zegen gebeden voor het gezin. Zodat ook Yentl en Thymen thuis de verhalen van Jezus kunnen horen en leren begrijpen dat God en Jezus veel van ze houdt.

Zo kwam al snel een einde aan deze kidsclub. Er was alleen nog even tijd om wat te puzzelen, te tekenen of om tafelvoetbal te spelen.

De volgende kidsclub is op zondag 2 juni.

We zien jullie dan graag weer allemaal komen!

Groetjes van Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

20190407_Helpen-1.png

Journaal kidsclub 7 april 2019

 

Op deze zonnige zondag zijn we met de kids naar buiten gegaan om afval op te ruimen. In een half uurtje tijd werden er een heleboel peuken, blikjes, plastic zakjes en papiertjes opgeruimd. Terug in de kerk werden de kinderen geholpen bij het wassen van hun handen. In een paar liedjes en een sketch werd langzamerhand duidelijk waar het vandaag nou eigenlijk om ging. ‘Elkaar helpen’, maar waarom zou je dat in een kidsclub centraal stellen? Dat werd duidelijk toen bleek dat het om het verhaal van de voetwassing ging. Jezus leerde ons daar de belangrijke les dat je nooit belangrijk genoeg bent om een ander te helpen. Want Jezus als Zoon van God ging zelf op zijn knieën om bij de discipelen de voeten te wassen.20190407_Poffertjes-1.png

Onder het genot van poffertjes hebben de kinderen een beloftekaartje ingevuld. Wat kunnen ze de komende week voor een ander doen?

 

20190407_Sara.pngWe zijn benieuwd om op zondag 5 mei de verhalen te horen. We hebben dan trouwens een heel bijzondere kidsclub, omdat er ook wordt gedoopt. En natuurlijk gaan we daar bij kijken.

 

Alle kinderen dus weer van harte welkom op zondag 5 mei!

 

Groetjes van Denise, Monique en Annet

Onze dagtekst was vandaag:

20190407_Aantafel-Joh3vrs15.png

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 3 maart 2019


Vandaag, zondag 3 maart was het centrale verhaal, het verhaal van de verloren zoon. Door middel van filmpjes een verhaal, een sketch en liedjes werd het thema aan de kinderen doorgegeven. Het verhaal van de Vader die zoveel van zijn kinderen houdt dat hij ze alle vrijheid geeft en dat ze mogen delen in alles wat de Vader heeft. Maar ook dat je als kind altijd mag terugkomen bij de Vader en dat Hij al je fouten vergeeft en je weer met open armen ontvangt.

Onze dagtekst was dan ook:

Vlaggentekst.png

20190303_IMG_8439.jpgDat het soms moeilijk is om terug te komen bij God hebben we aan de hand van een spel aan de kinderen laten zien. Zij moesten een obstakelparcours doorlopen. Zo begrijp je dat je soms moeilijke hindernissen moet nemen om de weg naar huis weer te vinden.

Maar wat een blijdschap als je weer terug bént!
Een goede reden om bij de knabbel en babbel en lekker stukje taart te eten. Daarna mochten de kinderen creatief aan de slag om een vlaggetje te maken. 20190303_IMG_8450.jpgWe kunnen daar de volgende keer dan een leuke feestslinger van maken.

De volgende kidsclub is op zondag 7 april. Fijn om dan alle kinderen weer te zien.

Groetjes van Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 3 februari 2019


Op zondag 3 februari ging de kidsclub over de grootste picknick aller tijden. Met meer20190203_110650444.jpg dan 5000 mensen werd er gegeten. Deze keer niet aan een tafel, dat zou onmogelijk zijn, maar gewoon in het open veld. Er was een jongetje dat zijn 5 broden en 2 vissen wel wilde afstaan aan Jezus, en vervolgens gebeurde er een héél groot wonder. Duizenden mensen konden van de broodjes en de visjes eten. Met de kinderen hebben we stilgestaan bij de vraag: Wat zou jij kunnen geven? En wat zou Jezus daarmee kunnen doen? Het gaat dan niet alleen om voedsel of spullen, maar ook je liefde, hulpvaardigheid, je zorg voor een ander en je talenten, je mag het allemaal aan Jezus geven en Hij maakt er iets fantastisch van.

De dagtekst mochten de kinderen ontdekken door te vissen. Uiteindelijk kwam er te staan:
Aantafelplat.png

20190203_111802299.jpgTijdens de knabbel hebben de kinderen verschillende soorten brood geproefd. Suikerbrood, bananenbrood, krentenbollen en een ‘Herman’cake. Van deze laatste cake hebben alle kinderen een bakje beslag mee naar huis gekregen. Door Herman goed te roeren en af en toe te voeren, kunnen ze thuis ook nog een cake bakken en doorgeven. Zo worden ook via deze cake steeds meer mensen gevoed!


Tot slot hebben we nog wat spelletjes gespeeld.

Komen jullie de volgende keer ook allemaal weer?

Groetjes van Denise, Monique en Annet
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 6 januari 2019

Het nieuwe kidsclubjaar is van start gegaan. Zondag 6 januari hebben we het nieuwe jaar ingeluid met een prachtig verhaal. ‘De brief van de Koning’. Het boekje vertelt van een Koning die 5 weeskinderen wilde adopteren. Vier van deze kinderen hadden het idee dat ze heel erg goed moesten zijn, wilde de koning ze aannemen. Ze sloofde zich zo uit, ieder met zijn eigen talent, dat ze uiteindelijk geen tijd en aandacht hadden voor de Koning. Eén meisje was daar een uitzondering op. Zij richtte zich op het helpen en verzorgen van andere mensen en dieren. Zij bleek een groot hart te hebben en de Koning nam haar aan als zijn eigen kind.
20190106_IMG_8366-1.jpg

Met de kinderen hebben we ontdekt dat God zo ook met ons wil omgaan. Hij wil ons als zijn kinderen aannemen. Het enige dat wij hoeven te geven is ons hart. Een prachtig verhaal.

20190106_IMG_8367.jpgDe kinderen hebben diverse spelletjes gedaan, die ze in één minuut moesten doen. Soms lukte dat, soms ook niet. Bij elk goed gespeelde spel, kregen de kinderen een puzzelstukje of een woord. Zo kwamen ze uiteindelijk tot een mooie tekst.
Als afsluiting hebben we met elkaar pannenkoeken gegeten. Erg lekker!
De volgende kidsclub is op zondag 3 februari. Dan hebben we opnieuw een kidsclub die te maken heeft met ons jaarthema ‘Aan tafel’.
Groetjes van Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub  2 december 2018

Actie4Kids2-2.png
Afgelopen zondag, 2 december hebben we met een stel enthousiaste kinderen en tieners maar liefst 38 schoenendozen mogen vullen en versieren. De kleintjes hebben geholpen door de dozen van stickers te voorzien, de groteren hebben de dozen keurig en fleurig ingepakt. Colin nam de taak op zich de dozen te checken schoenendozenvullen.pngom te zien of alles er in zat en of de doos eventueel nog aangevuld kon worden met wat extra speelgoed. Zo had iedereen zijn taak en hebben we er met elkaar een gezellige ochtend van gemaakt.

Alle gemeenteleden super bedankt voor het inleveren van dozen en spullen.

’s Middags hebben we de dozen naar Zuidland gebracht. Vandaar worden de dozen naar Ochten gebracht naar een groot distributiecentrum. Daar worden ze nog een keer gecontroleerd. Daarna worden de dozen op transport gezet naar de Oekraïne om een heleboel kinderen blij te maken.

Volgend jaar doen we weer mee!

Oekraneblij.png

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub  4 november 2018


Vandaag zijn we aan tafel gegaan met een aanstaand bruidspaar en een net getrouwd bruidspaar.
Rick en Natanja kwamen ons vertellen wat er zoal bij komt kijken als je gaat trouwen en ook waarom ze zo graag willen trouwen. Jaap en Katja, die net getrouwd zijn, vertelden aan ons hoe ze de dag hebben beleefd en hoe fijn het is om nu samen in één huis te wonen en voor altijd bij elkaar te blijven.
Terwijl zij vertelden werden er lekkere hapjes uitgedeeld, want dat hoort óók bij een huwelijksfeest! Helaas was de limonade op, dus kregen de kinderen allemaal een bekertje water geserveerd.
En zo hebben we de link gelegd naar het bruiloftsfeest in Kana. Het feest waar Jezus zijn eerste wonder deed, terwijl hij dat helemaal niet van plan was. Toch vertrouwde Maria zijn moeder erop dat alles goed zou komen. Zij fluisterde de dienstknechten daarom het volgende in:
Joh 2: 5:
Wat Jezus ook tegen je zegt, doe het!
En zo kon het gebeuren dat Jezus van water wijn maakten en dat iedereen op het feest daar heerlijk van heeft kunnen genieten.
Een wijze les, ook voor de kinderen! Wat Jezus ook zegt, doe het!
Natuurlijk hebben we een speciale bruiloftsestafette gehouden waarbij allerlei spullen naar het bruidspaar gebracht moesten worden.
De kinderen hebben in twee groepen het verhaal nagespeeld, inclusief het wonder om van water wijn ( in dit geval limonade) te maken.
Tot slot kreeg iedereen dan nog een bekertje échte limonade en een heerlijk cakeje met slagroom.
We kijken weer terug op een gezellige ochtend met elkaar.

De volgende kidsclub van 2 december combineren we met Actie4kids. De kids gaan weer schoenendozen vullen en versieren.

Groetjes van Denise, Monique en Annet

Aantafel-2.png-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub  2 september 2018


Het kidsclub seizoen is weer begonnen. Vandaag de introductie van het nieuwe thema ‘Aan tafel’.20180902_104342-1.jpg
We beginnen de dag met een ontbijt waar ook de crèchekinderen en een paar van de tieners aan meedoen. Tijdens het zingen stellen we de vraag waarom je het in een kerk nou zou hebben over ‘Aan tafel’. Wat gebeurt aan tafel, wat doe je wat bespreek je? De antwoorden zijn duidelijk. Je praat over van alles, het is gezellig. Je eet met elkaar, maar je hoort ook elkaars verhalen.
En dat is nou precies wat Jezus ook wil. Met jóu aan tafel. Praten met jou, je verhalen horen en jij mag naar hem luisteren. Dat is dan ook precies wat we dit seizoen met de kinderen gaan doen.
20180902-IMG-20180904-WA0006-1.jpgNatuurlijk hebben we ook nog een paar keer knotsgekke spellen gespeeld met elkaar.
Komen jullie de volgende keer ook weer?

 

Tot ziens op zondag 7 oktober!

 

Met de groetjes van Denise, Monique en Annet

 

Aantafel-1.png

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 1 juli 2018

Vandaag de laatste kidsclub van het seizoen en gelijk de afsluiting van het thema ‘gelijkenissen’.
De afgelopen maanden zijn er heel wat gelijkenissen voorbij gekomen. Met de kinderen hebben we nog eens gepraat over wat een gelijkenis nu is en waar het wat over verteld.
Zo kwamen we erachter dat Jezus met een verhaal, ons eigenlijk iets wil vertellen over zijn Koninkrijk. En dat is niet een koninkrijk van veraf, maar juist ook één, die in jouw hart en leven vorm mag krijgen.
Hoe mooi is het dan dat de kinderen zich hier al van bewust worden en er ook voor kiezen!
De dagtekst van vandaag was dan ook zeer toepasselijk:oorboor.png

 

Math 13:16
Maar gelukkig hebben jullie ogen die kunnen zien en oren die kunnen horen!

 


Colin was pas jarig geweest en trakteerde ons vandaag op een heerlijk ijsje.
Daarna zijn we met elkaar aan de slag gegaan met de gelijkenisdozen. Dat zijn een soort kijkdozen waarin de kinderen laten zien voor welke gelijkenis zij hebben gekozen.
Na de zomervakantie zullen we daar wat van vertellen in de grote zaal en zullen we de gelijkenisdozen laten zien.

ijsjeeten.pngOmdat binnenkort de vakanties beginnen is er in augustus géén kidsclub.
We starten weer in september.
Dus tot ziens op zondag 2 september.

 

Met vakantiegroeten van Denise, Monique en Annet

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub Pasen 1 april 2018

Zondag 1 april (geen grapje) hebben we een kidsclub gehad die helemaal in het teken stond van het Paasfeest. Met de kinderen hebben we een toneelstuk uitgespeeld waarin een hedendaagse journalist op zoek is gegaan naar de verhalen rond de dood van Jezus. De kinderen hebben dit toneelstuk vol enthousiasme uitgespeeld. Tussendoor was er tijd voor een liedje en een spelletje. Zo hebben we gesjoeld met paaseitjes, konden de kinderen paaseitjes in een bekertje gooien en werden er paaseitjes verstopt. 20180401-IMG_0340.jpg

Na het toneelstuk was er tijd voor de knabbel en babbel waar we een heerlijk paascakeje hebben verorberd. In 3 groepen werd het Paasganzenbord gespeeld. Door middel van vragen konden de kinderen 1, 2 of soms zelfs meer stapjes vooruit verdienen. Er waren vragen zoals: ‘Hoe heet de kroon die op Jezus hoofd werd gezet?’  of  ‘Hoe heet de plek waar Jezus werd gekruisigd?’ ‘Hoe kon het dat de zware steen was weggerold?
De dagtekst van vandaag was: 20180401-Graftekst.png

 

 

 

 

 

 

 

Na het spel was er nog tijd om paaseitjes te zoeken. Een leuk spel om mee af te sluiten.
De volgende kidsclub is op zondag 6 mei. Jullie zijn allemaal weer van harte welkom!
Monique, Denise, Annet en Caitlin

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 7 januari 2018

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en dus ook de kidsclub. We hebben20180114_IMG_0249-3.jpg een gezellige ochtend met elkaar gehad. Deze keer stond de gelijkenis van de wijngaard centraal. De wijngaardenier kon niet bij zijn wijngaard blijven, maar stelde twee knechten aan die de wijngaard mochten bewaken. Toen de druiven rijp waren, stuurde wijngaardenier mannen om de oogst op te halen, maar de knechten sloegen deze mannen neer, tot twee keer toe herhaalde dit zich! En zelfs de zoon van de wijngaardenier werd gedood. De kinderen hebben deze gelijkenis vol overgave uitgebeeld. En natuurlijk hebben we met elkaar bekeken wat Jezus nu met dit verhaal bedoelde.
Ook deze keer was de dagtekst dus: Psalm 19:15
Laat wat ik denk en zeg U blij maken Heer Jezus. 20171203_SmileyWolk-4.png
20180114-IMG_0224.jpgTussendoor hebben we liedjes gezongen, zoveel mogelijk woorden gemaakt van het woord ‘wijngaarden’ en leuke filmpjes bekeken. Eén daarvan was heel bijzonder. Het liet ons zien welk effect het heeft als je vriendelijk bent voor een ander. Er ontstaat als het ware een cirkel van goed daden. Het komt namelijk ook weer een keer bij jezelf terug.
Tijdens de knabbel en babbel hebben we heerlijke druiven gegeten!
Tot slot was er nog tijd voor een raadspelletje. Alle kinderen kregen een dier op hun rug geplakt en door het stellen van vragen moesten ze er achter komen, welk dier dat dan was. Nog best lastig!
De volgende kidsclub is op zondag 4 februari. Zijn jullie er dan ook allemaal weer bij?
Groetjes van het kidsclubteam,
Monique, Denise, Annet, Sam en Caitlin

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 3 december 2017

Vandaag een gezellige kidsclub met 16 kinderen.
Bij binnenkomst mocht iedereen zichzelf laten overtrekken op een stuk behangpapier. Dit zouden we later op de ochtend nodig hebben.
Denise heeft ons liedjes laten zingen en we hebben met elkaar filmpjes gekeken die allemaal te maken hadden met het thema van vandaag. Centraal stond het verhaal van de twee zonen. De ene zoon die ‘nee’ zei op de vraag van zijn vader om te komen helpen, maar later toch wel ging helpen en de andere zoon die wel ‘ja’ zei, maar vervolgens niet ging helpen. In wie heeft de Vader meer plezier?20171203_SmileyWolk-1.png
Bij dit verhaal hoorde de volgende dagtekst:
Psalm 19:15
20171203-IMG_0185-2.jpgLaat wat ik denk en zeg U blij maken Heer Jezus.
Deze tekst konden de kinderen ontdekken dmv een renspel op de gang. Elk groepje verzamelde appels en op die appels stonden stukjes van de tekst.
Tijdens de knabbel en babbel hebben we heerlijke ‘hartcake’ gegeten. Het ging er tenslotte om wát je in je hart hebt!

Na de knabbel mocht je op je lijf 20171203-IMG_0205.jpgschrijven wat er in jouw hart is, maar ook wat je met je benen en armen kunt doen ter ere van God.

En voor we het in de gaten hadden, was het alweer tijd om naar huis te gaan.

De volgende kidsclub is op zondag 7 januari. We zien naar jullie uit!

Groetjes van het kidsclubteam,
Monique, Denise, Annet, Sam en Caitlin

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 5 november 2017


20171001_IMG_0159-1.jpgVandaag hebben we een gezellige kidsclub gehad waar we 3 nieuwe kinderen mochten verwelkomen.
Tijdens het zingen hebben we teruggekeken naar de twee verhalen van de vorige keer. ‘Het verloren schaap’ en ‘De verloren penning’.
Hierna hebben we de tijd genomen om het verhaal van vandaag ‘De verloren zoon’ op verschillende manieren te laten zien en horen. Samen hebben we het verhaal uitgebeeld in een toneelstuk, we hebben er een liedje over gezongen en er een animatie over gezien.
Tijdens de knabbel en babbel hebben de kinderen met behulp van de denkpet allerlei vragen beantwoord over de verhalen. Hier leerden we dat het niet alleen verhalen zijn, 20171001_Herdermetschaap-5.pngmaar dat Jezus ons wil laten weten dat wij net zo belangrijk voor God zijn, als het schaapje was voor de herder. God doet er alles aan om jou te bereiken!
De dagtekst van deze keer was opnieuw: Lucas 19: 10:
Want Jezus is gekomen om het verlorene te zoeken en te redden.
We hebben met elkaar nog een uitbeeldspel gespeeld en voor de jongere kinderen was er tijd om een leuke schapenknutsel te maken.
Over twee weken is er actie schoenendoos in de kerk. Heb je zin om daar aan mee te doen, je bent van harte welkom!
De volgende kidsclub is op zondag 3 december.
Komen jullie de volgende keer ook weer?

Groetjes van het kidsclubteam,
Monique, Denise, Annet, Sam en Caitlin

PS van deze kidsclub zijn helaas geen foto’s.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 1 oktober 2017

 

20171001_IMG_0159.jpg20171001_IMG_0172.jpgVandaag kwamen er twee verhalen van Jezus voorbij. Het verhaal van het verloren schaap en het verhaal van de verloren penning. In beide verhalen vertelt Jezus ons hoe belangrijk wij zijn voor God. Zo belangrijk dat de herder alle schapen in de steek laat om juist dat éne afgedwaalde schaapje te vinden. En wat een groot feest als het schaapje gevonden is!

Als spelletje tussendoor waren er 99 ( papieren) schaapjes verstopt in de zaal en mochten de kinderen deze schaapjes zoeken. Behalve de schaapjes werden er ook nog paaseitjes van vorig jaar gevonden ?!

De dagtekst van deze keer was: Lucas 19: 10: 20171001_Herdermetschaap-1.png

Want Jezus is gekomen om het verlorene te zoeken en te redden.

Na het spel zijn de kinderen zich gaan voorbereiden om de verhalen uit te spelen. Ze kregen daarbij de vrijheid om het op hun eigen manier uit te beelden.

Natuurlijk hebben we ook filmpjes gekeken en gezongen met elkaar.
Het was weer een gezellige kidsclub!

Komen jullie de volgende keer ook weer?

Groetjes van het kidsclubteam,
Monique, Denise, Annet, Sam en Caitlin
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 3 september 2017

Koningsfeest.jpgHet nieuwe kidsclubseizoen is met een groot feest van start gegaan. Centraal stond het verhaal van de Koninklijke Bruiloft. Wie wilde er komen op het feest? Welke smoesjes zouden de mensen kunnen verzinnen om niet te hoeven komen?

De uitnodiging werd door de kinderen aan alle volwassenen uit de gemeente gesteld en …..uiteindelijk zat de hele gemeente in het kinderzaaltje! Wat een gróót feest. Naast het heerlijks wat er werd uitgedeeld hebben we een paar mooie liedjes gezongen en heeft Denise ons aan de hand van een presentatie verteld hoe waardevol en bijzonder wij zijn voor God.

Tot slot hebben we met elkaar de dagtekst aangeleerd:

Getrouwd.png  Jes 62:5:


  Zo blij als de bruidegom is met zijn bruid,
                             zo blij is God met jou!


Na deze onverwachte start van de dienst zijn de volwassenen terug gegaan naar de grote zaal en hebben wij samen met de kinderen verder feest gevierd.
We hebben een estafette gedaan en het verhaal van het koninklijke bruiloftsmaal uitgespeeld. En hoe zat het nou toch met die zwerver die uiteindelijk uit de zaal werd verwijderd?
Na een heerlijke knabbel en babbel hebben we feestspellen met elkaar gespeeld en tegen 12 uur zijn de kinderen blij weer naar huis gegaan.
Het is weer een ochtend geweest om dankbaar op terug te kijken!

Komen jullie de volgende keer ook weer?

Groetjes van het kidsclubteam,
Monique, Denise, Annet, Sam en Caitlin

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 2 juli 2017

 

Lucas 10:27: ‘Houd net zoveel van de ander als van jezelf’. Dat was het thema van de kidsclub van 2 juli. Deze tekst hebben we besproken adhv het verhaal van de Barmhartige Samaritaan.
Dit verhaal hebben we op twee manieren door de kinderen laten uitspelen. In het eerste verhaal ging het over Henk die een dagje naar Amsterdam ging en daar overvallen werd in een steegje.
20170702_IMG_9664-3.jpgUiteindelijk kwam er een zwerver die hem hielp en bracht naar een dokterspost. Het tweede verhaal was het verhaal zoals het beschreven staat in de bijbel. Hier werd de overvallen man geholpen door een vreemdeling, de Samaritaan.
De kinderen hebben met veel enthousiasme de verhalen20170702_IMG_9672.jpg uitgespeeld. Tijdens de knabbel en babbel hebben we de verhalen nog eens in interview vorm doorgenomen. Zo konden de kinderen toelichten waarom ze iemand hadden overvallen of juist hadden geholpen. Hier kwamen verrassende antwoorden voorbij.
Al met al een leuke kidsclub als afsluiting van het seizoen 2016 – 2017.
Zondag 2 september zullen we weer met veel enthousiasme van start gaan met het nieuwe seizoen!

 

Groetjes van Monique, Denise, Sam, Caitlin en Annet
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 7 mei 2017

Beste allemaal,
20170507-IMG_XXXX.pngWat een rare kidsclub was het deze keer. Eentje met veel plezier omdat Joyce jarig was en dat met ons heeft gevierd, maar ook één met een verdrietig einde omdat dit ook gelijk de laatste keer was dat Joyce bij ons op de kidsclub was. Ze heeft ons wel lekker verwend, cake met slagroom én een persoonlijk cadeautje voor iedereen. Geweldig Joyce, erg bedankt hiervoor!

Na het zingen en het bekijken van ons favoriete filmpje (de eigenwijze peuter), hebben we Joyce een map overhandigd met allemaal leuke foto’s en verhaaltjes van de kidsclub. Alle kinderen hebben er ook een vriendenblad voor geschreven. Zo kan Joyce thuis nog eens rustig alles bekijken en aan ons denken!20170507-IMG_9644.jpg Na de knabbel en babbel zijn we naar het veldje gegaan achter de kerk. We hebben daar een paar leuke spellen met elkaar gedaan, zoals verzamelspel ( wie vindt een mier, schelp, veer, blikje en nog veel meer), boompje verwisselen en spekhappen. Veel te vlug was het alweer tijd om terug te gaan naar de Adventkerk.

Nu moeten we even wachten op de volgende kidsclub, want op zondag 4 juni is er géén kidsclub.
Zondag 2 juli wél en dat sluiten we het kidsclubseizoen 2016-2017 alweer af.
We zien jullie dan graag allemaal weer verschijnen.

Tot dan!
Groetjes van Monique, Denise, Sam, Caitlin en Annet
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kidsclub 2 april 2017


Vandaag was weer een hele bijzondere kidsclub. We begonnen deze keer namelijk in de grote zaal bij de grote mensen. Aan de mensen hebben we laten zien hoeveel geld we hebben verdiend met ons talentenspel. En ook welke klusjes we daarvoor hebben gedaan. Met elkaar hebben we meer dan
€ 250,00 verdiend en wat een grote verrassing, de gemeente heeft er nog eens € 250,00 bijgedaan!

En wat hebben we nu een hoop cadeaus kunnen kopen in de Dorcas webshop.
Een waterpomp, een irrigatiesysteem, een toilet, een koe, 3 geiten en voor een heleboel mensen zaden.

20170402_IMG_9471-1.jpgAangekomen in ons eigen zaaltje hebben we nog wat liedjes gezongen en geluisterd. Vandaag gingen we de verhalen van Jezus uitbeelden in toneelstukjes.  Er werden 5 groepjes gemaakt . Deze groepjes gingen eerst in de bijbel lezen hoe het verhaal ook alweer ging. Daarna konden ze verkleedkleren pakken en alle attributen die ze nodig hadden. Vervolgens werd er overal serieus gerepeteerd.20170402_IMG_9499.jpg
Aan het eind van de ochtend kreeg elk groepje de ruimte om zijn gelijkenis te laten zien en ook nog te vertellen waarom dit verhaal in de bijbel staat. Wat bedoelt Jezus eigenlijk met het verhaal?
Al met al weer een hele gezellige ochtend!

De volgende keer op zondag 7 mei vieren we een feestje. Wel eentje met een lach en een traan. Joyce is jarig, maar neemt ook afscheid van de kidsclub.
Komen jullie ook allemaal weer om het feest mee te vieren?

Groetjes van Joyce, Sam, Monique, Denise , Caitlin en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Kidsclub 5 maart 2017

Zakgeld-3.png
Gisteren is er weer een hele leuke kidsclub geweest. Iedereen was blij elkaar te zien en er liepen heel wat trotse kinderen rond met  een goed gevuld zakje met geld.
Tijdens het eerste deel van het programma hebben we de tijd genomen om iedereen alles te laten vertellen over het inzetten van hun talenten en het verdienen van geld hiermee.
De kinderen hebben van alles gedaan. Er zijn koekjes gebakken, appeltaartjes, cupcakes en areppa’s. Er zijn auto’s gewassen, tuinen schoon gespoten en speelgoed gewassen.
De kinderen hebben met elkaar het geweldige bedrag van € 236,11 opgehaald!
20170305_IMG_9420-1.jpgVervolgens hebben we in de webshop van Dorcas gekeken waar we het geld aan wilden besteden.
Unaniem kozen de kinderen voor de aanschaf van een waterpomp. Daarnaast konden we nog een irrigatiesysteem kopen voor een boer, twee geiten en voor 5 boeren zaden. Wat een geweldige kans om mensen ver weg te helpen met onze talenten hier!

Deze keer was de dagtekst: Luc 11: 9
Bid en God zal het je geven, zoek en je zult vinden, klop en de deur zal worden opengedaan.20170305_IMG_9455.jpg
In het toneelstukje zagen we een vrouw die naar de rechter ging om hem iets te vragen. Maar de rechter nam geen tijd voor haar. De arme vrouw bleef de rechter steeds weer lastig vallen. Net zolang totdat hij eindelijk naar haar luisterde en haar zaken goed regelde. Jezus zegt ons in de bijbel dat God vele malen beter en eerlijker is dan de rechter uit het toneelstuk. Als jij je vragen aan hem blijft stellen, dan zal Hij jouw gebed zéker verhoren!

Natuurlijk hebben we ook genoten van een heerlijke wafel met slagroom, van leuke spelletjes en lekker bezig zijn met elkaar.
Het was gewoon weer een top kidsclub!

De volgende keer is de kidsclub op zondag 2 april en iederéén tussen de 5 en 12 jaar is van harte welkom!

Met vriendelijke groet van het kidsclubteam,

Monique, Joyce, Denise, Annet en Sam
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Kidsclub 5 februari 2017

Afgelopen zondag was er weer kidsclub en het was een feestje. Sowieso al om iedereen te zien na twee maanden.

We zijn verder gegaan met ons thema , namelijk Gelijkenissen, oftewel de verhalen die Jezus heeft verteld, maar die ook nog wat betekenen voor ons!

We zijn begonnen bij Joyce die ons allerlei filmpjes heeft laten zien en liedjes heeft laten horen.

Eén van de filmpjes ging over de gelijkenis van de talenten. Op een speelse manier werd daarin verteld dat iedereen talenten heeft en dat je die mag gebruiken. Als je ze gebruikt wordt het meer! 20170205_IMG_9383.jpgSteeds méér mensen zullen dan plezier hebben van jouw talenten en jij zelf nog het meest.

Tijdens de knabbel en babbel hebben we gekeken hoe dit verhaal in de bijbel staat en hebben we erover doorgepraat. Natuurlijk onder het smullen van een heerlijk koekje wat door Monique was gebakken.

20170205_IMG_9381.jpgDe dagtekst van vandaag is: 1 Petrus 4:10 : ‘Laat ieder van u de gave die hij van God heeft gekregen gebruiken om de ander daarmee te helpen’.

Daarna werd de groep in 4 groepjes verdeeld die een half uur lang allerlei spellen konden spelen. Dit werd dan ook enthousiast gedaan, waarbij het overbrengen van een watje op je neus, dat dankzij vaseline vast bleef plakken, wel het gekste was.

Tot slot kwam ‘de grote opdracht’.

Ieder kind kreeg € 2,= mee naar huis. Niet om iets lekkers van te kopen, maar om het in te zetten en er méér van te maken.Zakgeld-1.png

Van de opbrengst gaan we een goed doel steunen. We zijn erg benieuwd hoe creatief iedereen hier mee om zal gaan en hopen dat er ook foto’s van gemaakt zullen worden, zodat we de volgende keer met elkaar kunnen zien en horen hoe het gegaan is.

Lieve jongens en meisjes, veel succes en tot zondag 5 maart!

 

Met vriendelijke groet van het kidsclubteam,

 

Monique, Joyce, Denise, Annet en Sam
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Kidsclub 4 december 2016


Afgelopen zondag  4 december was een bijzondere kidsclub. Deze keer stond de kidsclub namelijk in het teken van “geven”.
Na een korte inleiding in ons “zangzaaltje”, waar we een aantal frisse kinderliedjes hebben gezongen, werden de kids ontvangen in zaal5/6 alwaar 20161204_IMG_9182.jpglimonade en popcorn klaar stond.
Maar dat was niet het enige wat klaarstond. Want op de andere tafels stonden al allerlei
ingrediënten klaar om met elkaar allerlei lekkere hapjes te maken voor de gemeenteleden.
In de bijbel wordt ook gesproken over “geven”. In Handelingen 20:25 staat namelijk: ‘Het is fijner te geven dan te ontvangen’. Deze tekst wilden we handen en voeten geven.
De kids zijn enthousiast aan de slag gegaan en al snel kwamen er allerlei lekkernijen tevoorschijn.
Inmiddels rook de zaal al heerlijk naar versgebakken kruidnootjes en verse popcakes.
Fruitsticks mochten natuurlijk niet ontbreken en ook werd aan de kaas en worst stokjes gedacht.
20161204_IMG_9193.jpgTegen half 12 zijn de kinderen naar de grote zaal gegaan, waar ze aan de gemeente de dagtekst hebben voorgedaan. Fijn dat de gemeente zo enthousiast was dat om hier allemaal aan mee te doen!
En terwijl de gemeente de laatste mededelingen te horen kreeg stelden de kinderen zich op in een lange rij en konden alle mensen van al het lekkers kiezen.
Daar werd goed gebruik van gemaakt en na een half uurtje was alles op.

Na het opruimen en wegwerken van een enorme afwas kon een ieder terugblikken op een zeer geslaagde kidsclub!

Zondag 1 januari zal er géén kidsclub zijn ivm met nieuwjaarsdag.
De eerstvolgende kidsclub zal zijn op zondag 5 februari 2017.
Alle kinderen tussen de 5 en 12 jaar zijn dan weer van harte welkom!

Groeten van Joyce, Sam, Monique, Denise en Annet
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Kidsclub 6 november 201620161106_IMG_8846.jpg

Zondag  6 november was weer onze maandelijkse kidsclub.
Blij verrast waren wij dat we er deze keer stoelen bij moesten zetten, zoveel kinderen waren er!
We zijn  met elkaar begonnen met wat gezelschapspelletjes. Daarna was het zingen geblazen.
De gelijkenis van het sleepnet stond deze dag centraal uit Mat 13 : 47 en 48. Het sleepnet wat allerlei bijeenbrengt, maar waar het ondeugdelijke uitgegooid wordt!
20161106_IMG_8852.jpgTijdens het theater speelde Sam  deze keer voor ‘Joep’. Joep zou een hele steile berg gaan beklimmen en wist zeker, dat hij daar niemand voor nodig had. Hij kon het allemaal zelf, want hij was immers, slim, sterk , stoer en flink. Maar na een paar dagen lopen kwam hij erachter dat hij het in zijn eentje nooit zou redden. Dus bad hij “HELP”.
Er verscheen een wandelaar en die nam alle zware keien uit zijn rugzak en stopte er briefjes in met teksten als: ‘Ik help je’, ‘Vertrouw maar op mij’.  En zo kwam Joep toch nog boven!
Uiteraard kon een visspel deze dag niet ontbreken. De kinderen mochten allerlei vissen vangen en zo de tekst van vandaag vormen.

Tijdens de knabbel werden er vishengeltjes gemaakt en daarna heerlijk opgegeten. Tijdens de babbel kwam, d.m.v. allerlei soorten vragen en opdrachten, nog eens het thema voorbij.20161106_IMG_8889.jpg
De kleinsten onder ons konden nog even lekker vissen.
Zowel kinderen als leiding hebben een heerlijke ochtend gehad.

We zien alweer uit naar 4 december! Komen jullie dan ook allemaal weer?


Met vriendelijke groet van het kidsclubteam,

Monique, Joyce, Denise, Annet en Sam
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kidsclub 2 oktober 2016Schelp-IMG_8810.jpg

Zondag 2 oktober was er weer kidsclub!
Deze dag hebben we met elkaar weer veel activiteiten gedaan. We hebben gezongen, de polonaise gelopen…, een filmpje gekeken over de waarde van een parel, een verhaal over indianen gehoord, geknabbeld en gebabbeld, schatgegraven en een lottospel op de gang.

Wat fijn dat jullie allemaal zo enthousiast hebben meegedaan. Het thema van deze keer was ‘Het koninkrijk van God is als een kostbare schat’.
We hebben gehoord dat veel mensen deze kostbare schat zo belangrijk vinden dat ze er alles voor over hebben. Dat was gelijk ook de dagtekst van vandaag.
Luc 5:11 : ‘Zij lieten alles achter en volgden Hem’.
Met elkaar hebben we nagedacht of wij ook alles er voor over hebben om bij Jezus te horen. Zou je er je laptop, je lego, je mobiele telefoon, je sport voor Vrede-IMG_8824.jpgopgeven? Sommige kinderen zeiden volmondig ‘ja!!’ Anderen moesten er nog eens goed over nadenken.

Tijdens het spel moesten er kaartjes gezocht worden die met het thema te maken hadden. Welke schatten horen bij het Koninkrijk van God?

Omdat er deze keer ook 4 tieners waren, hebben zij tijdens de knabbel samen gebabbeld over het thema. Daarna hebben ze nog een leuk spel ZandHanden-IMG_8832.jpggespeeld met elkaar.
Ondertussen waren de kinderen aan het wroeten in het zand, op zoek naar die ene kostbare parel.

Na twee uur kidsclub zijn alle kinderen weer opgewekt naar huis gegaan.

De volgende keer dat we elkaar zien kan zijn op zondag 23 oktober, want dan doen we met elkaar mee aan Actie schoenmaatjes.
De volgende kidsclub is op zondag 6 november.

Met vriendelijke groet van het kidsclubteam,

Monique, Joyce, Denise, Annet en Sam
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kidsclub 4 september 2016

De kidsclub is weer van start gegaan, deze keer met een nieuwIMG_8700.jpg thema.  Het komende jaar zullen er allerlei gelijkenissen centraal staan die Jezus heeft verteld. We zijn begonnen met de gelijkenis van de zaaier, het onkruid en het mosterdzaadje. Mooie verhalen, maar wat betekenen ze nou eigenlijk?

IMG_8716a.jpgDe kinderen ontdekten dat het zaad, de woorden van God en Jezus zijn die zij te horen krijgen. Maar wat doe je met die woorden? Vallen ze in goede grond (jouw hart), of op de weg waar ze zo weer geroofd worden?

In allerlei activiteiten hebben we hier met de kinderen over gehad. Zo was er een filmpje, een sketch, een soort stoelendans, konden we mikken met mais en hebben de kinderen sterrenkers gezaaid. De ochtend is weer omgevlogen.

De dagtekst van september is :

Lucas 11:28:

Gelukkiger word je, als je het Woord van God hoort en ook dóet!IMG_8737a.jpg

Genoeg te doen dus de komende maand!!

 

Met vriendelijke groet van het kidsclubteam,

Monique, Joyce, Denise, Annet en Sam

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Beste jongens en meisjes, vaders, moeders en andere mensen,

Wat hebben we een gezellige start van het seizoen gemaakt met Klimmen.pngonze kinderen! Met elkaar zijn we naar het sport- en spelpaleis geweest bij de Uithof. De kinderen hebben daar heerlijk de hele middag kunnen spelen. Er waren allerlei springkussens, een stier, een trampoline, grote ballen om in te rollen en nog veel meer! 

 

De grote kinderen konden ook nog met een grote band van een sneeuwhelling afroetsjen en dat hebben ze dan ook héél enthousiast gedaan.

We raden u aan om de foto’s te bekijken, het plezier spat er vanaf!

20160821_IMG-20160822-WA0013-1.jpg

Zondag 4 september gaat de kidsclub weer van start. We beginnen met een nieuw thema, namelijk

“Gelijkenissen”. De eerste zondag zal de gelijkenis van de zaaier centraal staan.

We zien er naar uit om er met elkaar een heel fijn kidsclub seizoen van te gaan maken.

Met vriendelijke groet,

Monique, Denise, Joyce en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste jongens en meisjes, papa’s en mama’s,

zonmetbril2-1.pngZondagmorgen 3 juli hebben we het kidsclubseizoen afgesloten met een gezellige ochtend vol spelen en spelletjes. Gelukkig was het heerlijk weer en konden we al snel naar buiten.

Er was een fotospeurtocht voorbereid en Sam had 9 foto’s verspreid door de wijk opgehangen.

Enthousiast gingen de groepjes op pad.

Na 3 kwartier hebben we verzameld en hebben we met elkaar gekeken wat de oplossing van de puzzel was.

Dit moest zijn ‘Kakkerlak’, één van de insecten die we in het metamorfose theater hebben ontmoet .

( Weet je nog…… Kakkerlacci!)

Er was weer een heerlijk traktatie, namelijk zelfgebakken cake met slagroom en een topping naar keuze.

Aan het eind was er nog tijd over om even lekker te spelen in de speeltuin of om te genieten van de zon.

We beginnen nu als kidsclub ook aan de zomervakantie.

In augustus zal er dus geen kidsclub zijn, we beginnen weer met elkaar op zondag 4 september.
Zien we jou dan ook weer? 

Tot dan! 

Groetjes van Joyce, Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste jongens en meisjes, papa’s en mama’s, broeders en zusters,

Metamorfose-tekst-4.pngWat weer een bijzondere kidsclub vanmorgen. Nou ja, eigenlijk een speciale kidsclub, want deze keer waren de kinderen bij de grote mensen te gast in de grote zaal.
Via allerlei elementen hebben we de grote mensen deelgenoot gemaakt van wat we het afgelopen jaar bij de kinderen hebben gedaan en geleerd. Zo was er een liedje over een vlinder waarin heel mooi ‘metamorfose’  werd verwoord. Want Metamorfose, was ook deze keer het thema van de gezinsdienst. In het theater van de Chinese les zagen we dat het verstandig is om goed na te denken over wie je als je vrienden kiest.
20160605_8032-1.jpgMet de grote mensen hebben we uitgebeeld en uit ons hoofd geleerd de tekst uit Romeinen 12:2 :
‘Je kunt veranderen, door op een andere manier te gaan denken. Dan ontdek je wat God wil en dat is heel goed’.
Natuurlijk was er ook dit keer weer tijd voor een heerlijke knabbel en babbel. Dankzij heel veel gemeente leden was er een overvloed aan taart en koek.
Daarna konden alle groepjes aan de slag met een spel waarin allerlei onderdelen in verwerkt waren. Een tekenopdracht, uitbeeldopdracht, een vraag stellen, een woord raden enz.
Alle groepjes waren lekker actief bezig! Heel goed voor de onderlinge verbinding.
Tot slot hebben we nog een lied gezongen met z’n allen en heeft Willem voor ons gebeden.
Iedereen heel erg bedankt die door zijn of haar inzet de gezinsdienst tot een waar feest heeft gemaakt!

Dit schooljaar hebben we nog één kidsclub tegoed. Deze zal zijn op zondag 3 juli. We sluiten dan het thema metamorfose op een speelse manier af. We zien naar jullie uit!

Groetjes van Joyce, Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste allemaal,

Zondag 1 mei was er weer kidsclub.1-5-2016a-1.png
Omdat deze club midden in de meivakantie viel, hebben we er een speciale club van gemaakt met veel spelletjes. Zoals gewoonlijk zijn we begonnen om samen te zingen en te bidden voor een fijne ochtend.

Er was een verhaal over het meisje Sterre dat erg veel last had van driftbuien. Daardoor was ze niet erg populair op school. Maar dankzij mensen die haar vertelden over de Here Jezus kon zij een nieuw leven beginnen en kwam ze van haar drift af! Over Metamorfose gesproken!

Als onderbreking speelden we het spel: lettergreepsoep!

Monique had ook deze keer weer voor een heerlijke knabbel gezorgd. Zij had cake gebakken 1-5-2016b-1.pngin een ijsbakje. Natuurlijk met slagroom,  heerlijk!

We hebben nog een gezamenlijk spel gedaan waarbij de kinderen op een steeds kleiner stuk doek moesten gaan staan!
Daarna mocht iedereen een spel kiezen uit de spelletjesboom.
Zoals altijd was het ook vandaag weer een supergezellige kidsclub.

De volgende kidsclub is op zondag 5 juni en dan is er gezinsdienst!
Alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, tantes, ooms, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn dan ook van harte welkom!
We gaan er met elkaar een fijne ochtend van maken!

Groetjes van Joyce, Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste allemaal,

Zondag 3 april was er weer kidsclub.
Vandaag was er aandacht voor de afsluitende dagtekst:
2 Corinthe 5:17

Kruis.pngviskom-1.png
‘Als je voor Jezus kiest, mag je je verkeerde keuzes vergeten.

Met Hem mag je altijd opnieuw beginnen’.

Joyce heeft met ons alle dagteksten herhaald. Allemaal teksten die te maken hebben met een verandering in je leven. Waar kies jij voor? Dat was de vraag van vandaag.
In zaal 5/6 hebben we een gezellig beweegspel gedaan waarbij er steeds iemand naar de gang moest en vervolgens moest raden welk kind steeds begon met een nieuwe beweging.

20160403_7893-2.jpgMonique had deze keer gezorgd voor een heerlijke knabbel….. Rupsenbroodjes!! Heel toepasselijk, want een rups ondergaat namelijk de grootste metamorfose. Namelijk die van rups naar vlinder!
Door middel van een memory hebben we de vragen van vandaag doorgenomen.

20160403_7897.jpgDaarna was er tijd voor een heerlijk knabbelspel. Wie lukt het om met een insectenpootje zoveel mogelijk nibbit op te eten?
Joyce heeft de kidsclub met ons afgesloten. Ieder kind kreeg de kans om door middel van een stembriefje aan te geven of hij/zij voor Jezus zou willen kiezen. Tot slot heeft zij voor alle kinderen en leiding gebeden.
Wij kijken weer terug op een gezellige kidsclub!

Ben jij er de volgende keer ook weer bij?

Groetjes van Joyce, Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste jongens en meisjes, papa’s en mama’s,

Zondag 6 maart ging de kidsclub over ‘eigenwijs of wijs zijn?’
We hebben gekeken naar een leuk filmpje van een klein meisje wat super eigenwijs was en helemaal alleen op haar loopfietsje weg wilde gaan.
Ook zagen we dat Marlo de mug en Sari de vlinder werden opgegeten door de Toekanarie. Marlo bedacht een plannetje om te ontsnappen, maar Sari was helaas te eigenwijs om te luisteren en bleef alleen in de maag van de Toekanarie achter.
De dagtekst was dan ook:
Spreuken 13:1
‘Wie eigenwijs is, wil het altijd beter weten, EigenWijs-4.png
Maar wie wijs is, luistert naar goede raad
4Uilen-2.png
Natuurlijk hebben we ook weer spelletjes gespeeld. De kinderen konden tegen elkaar opbieden met hun kennis. Wie kent de meeste bijbelboeken, wie de meeste dagteksten, wie kent het scheppingsverhaal in volgorde het beste? Het werd een spannende strijd tussen de jongens en de meisjes. Uiteindelijk was er een gelijk stand. Maar dankzij Caitlin kenden de meisjes de meeste bijbelboeken! (Caitlin kenden hier namelijk een liedje over!!)
 
Bij de knabbel en babbel kregen alle kinderen een koekje waar een stukje goede raad in verstopt was. Daarna werd het rolletje gevuld met slagroom. Dit ging niet overal even goed, zodat één van de meisjes ineens vol slagroom zat….

IMG_7845kl.jpgTijdens de babbel kregen de kinderen allerlei vragen over het thema van vandaag. Ondertussen moesten ze een schuifpuzzel goed in elkaar zetten.
Daarna was er nog maar tijd voor één laatste spelletje. Wat is de tijd weer omgevlogen!!
We zien jullie graag allemaal weer op de kidsclub van 3 april.

Groetjes van Joyce, Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo jongens en meisjes, papa’s en mama’s,

De kidsclub van zondag 7 februari was erg gezellig. We mochten zomaar 3 nieuwe kinderen welkom heten! Léon, Franciani en Joël, wij vonden het erg leuk dat jullie bij ons kwamen kijken!
Deze keer begonnen we in een ander zaaltje. Joyce liet ons leuke liedjes zingen en horen. Bv ‘God is een kunstenaar’ en het liedje ‘De chinese vaas’ van Ernst en Bobbie. Tijdens de zangdienst werd ze zomaar opeens gebeld door haar beste vriendin. Die had wat met haar afgesproken, maar liet Joyce gewoon in de steek. Lekkere vriendin zeg!!
Wat wel weer leuk was, was dat alle kinderen een instrumentje kregen en dat we polonaise hebben gelopen door het zaaltje!!
IMG_7777a-1.jpgTwee spellen hebben we gespeeld. Het eerste spel was in een kring. Er moest een hoepel rondgaan, maar je mocht niet de handen van je buur loslaten. Het was even wennen, maar toen iedereen het door had ging de hoepel razendsnel in het rond.
Het andere spel was de kroepoekrace op de gang. Alle kinderen moesten met stokjes een stukje kroepoek tussen twee stokjes klemmen en zo een parcours lopen.
Tijdens het theater werd wel duidelijk waarom alles in het teken van China stond. Tofu werd door zijn ‘vrienden’ opgestookt om de kostbare Chinese vaas van meester Chin Chin te stelen. Helaas werd hij betrapt en kreeg toen héél lang huisarrest!!
De dagtekst van vandaag was dan ook de volgende:
Spreuken 13:20uil-2.png
ezel-2.png‘Wie  verstandige vrienden kiest, wordt zelf ook wijs en verstandig, maar zoek je dwaze vrienden, dan kom je in de problemen’.
IMG_7816a-2.jpgBij de knabbel en babbel kreeg iedereen een lekkere rijstwafel. Daarna werden er met behulp van een tekenspel allerlei vragen over het verhaal gesteld en beantwoord.
Tot slot hebben we nog mikado gespeeld met lekkere eetbare stokjes.
De tijd is zo hard omgevlogen dat we niet eens meer konden knutselen. Wie weet maken we de Chinese lampions nog wel eens een andere keer.
Komen jullie ook allemaal weer naar de kidsclub van 6 maart? Wij hebben er nu alweer zin in!

Groetjes van Joyce, Denise, Monique en Annet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo jongens en meisjes,

Het jaar 2016 is van start gegaan en 6-1-2016.pngook de kidsclub is weer begonnen. Na een heel rustige decemberclub waren er nu weer veel meer kinderen gekomen. Wij hadden allemaal spelletjes klaargezet en bij het binnenkomen kon iedereen direct aan een spelletje beginnen.

Na een half uurtje zijn we met elkaar gaan zingen. Een aantal kinderen mocht hun favoriete liedje opgeven. Zo hebben we met elkaar ‘Lees maar in de bijbel’, ‘Iets van alle dieren’ en ‘Ken je dit verhaal’ gezongen. Denise heeft ons het verhaal verteld van de vierde wijze. Deze wijze man ging ook op zoek naar Jezus, maar vond Hem uiteindelijk pas na 33 jaar. In die 33 jaar heeft hij overal gezocht, maar Jezus nergens gevonden. Wat hij wel deed, was goede daden doen voor iedereen die hij tegenkwam. Eigenlijk precies wat Jezus van ons en van iedereen verwacht. Een mooi verhaal.

Na de knabbel en babbel heeft Denise cakepops gebakken en iedereen kon deze versieren.

Ook was er nog tijd voor een knutsel of een spelletje sjoelen.rups-2.png

De tijd was zo weer om.

De volgende kidsclub is op zondag 7 februari. We hopen jullie dan allemaal weer te zien!

 

Groetjes van Annet, Denise, Joyce, Monique en Wendy

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo allemaal,

Zondag 6 december hebben we een erg rustige kidsclub gehad. De meeste kinderen moesten nog een beetje bijkomen van pakjesavond!  Met de 6 kinderen die wel waren gekomen, hebben we het heel gezellig gehad. We hebben liedjes gezongen en alvast geoefend voor de Kerst. We hebben een brief gelezen met elkaar waarin Jezus ons heeft laten weten dat Hij veel van ons houdt. Allemaal hebben we ook zelf uitgebeden naar Jezus dat we ook van Hem houden!

IMG_6787klein-1.jpgNa deze rustige start hebben we een kruidnotenrace gehouden op de gang. In tweetallen met een lepel in je mond kruidnootjes, pepernoten en piepschuim wokkels overbrengen.
Daarna was er tijd voor een knabbel en babbel, en leuker nog, zelf kruidnootjes bakken! Het rook heerlijk natuurlijk in de zaal, dat kun je je voorstellen!IMG_6800klein.jpg

We hopen iedereen te zien, tijdens onze kerstontmoeting op 25 december om 11.00u.

Maar je bent ook welkom op de kidsclub van zondag 3 januari 2016!

Groetjes van Annet, Denise, Joyce, Monique en Wendy

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo allemaal,
Zondag 15 november stond in het teken van de schoenendoosactie Actie4kids. IMG_6709-2-2.jpgEen heleboel kinderen zijn gekomen om schoenendozen te beplakken en te vullen met allerlei nuttige en ook leuke spulletjes. Zo gaan in elke doos schriften, een etui met pennen, potloden, een gum en een puntenslijper. Maar ook een washand, wat klein speelgoed, een knuffel en een doos kleurtjes.
De kinderen hebben echt super mooie dozen gemaakt. De kleintjes hebben deze dozen volgeplakt met leuke stickers. De groten hebben zelf de doos beplakt en daarna gevuld.
Heel veel mensen hebben spulletjes gekocht die wij over de dozen mochten verdelen. Vooral de meiden vonden dit erg leuk om te doen. Uiteindelijk hebben we met elkaar 27 dozen gevuld. Daarnaast gaat er ook nog een  grote tas met spullen mee naar het depot om nog andere dozen te kunnen vullen.
IMG_6716-1-1.jpg
We willen dan ook iedereen die op wat voor wijze dan ook heeft mee geholpen om deze actie tot een groot succes te maken héél hartelijk danken.
De volgende keer dat we met de kinderen bij elkaar komen zal zijn op zondag 6 december.
Tot dan!!

Groetjes van Wendy, Joyce, Monique, Denise en Annet


----------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Hallo jongens en meisjes, papa’s en mama’s,

Het was weer supergezellig afgelopen zondag 1 november. Er waren veel kinderen gekomen en we mochten ook weer een nieuwe jongen welkom heten. Daniël, leuk dat je er was en we hopen je nog eens terug te zien!

Aan het begin van de ochtend kwam de vader van Joyce langs om Joyce te waarschuwen niet van de zoutloze cracker te eten. Maar ja, Joyce wilde natuurlijk niet luisteren en nam toch een hap. Mmmm, niet echt lekker dus.
IMG_7700a.jpgJe raadt het natuurlijk al het thema van deze keer was: Spreuken 12:1:  ‘Wie wil leren wordt wijs, wie geen advies wil, doet dom”.
Detective Dar moest in het theater een diefstal zien op te lossen. Willy Wesp, beter bekend als ‘Willy wil niet’ zou hem komen helpen. Geen goed idee dus. Deze Willy wil niet luisterde nergens naar. Zo pakte hij bewijsmateriaal op zonder eerst naar vingerafdrukken te zoeken. En hij arresteerde Jasmijn terwijl er helemaal geen bewijs voor was. Niet slim dus!

Om te oefenen in het luisteren naar elkaar kregen alle kinderen om de beurt een geheim kaartje op hun hoofd. Door het stellen van vragen kon je er achter komen wat er op het kaartje stond.
Nadat we lekker geknabbeld hadden zijn we gaan knutselen. Bijna iedereen heeft een mooie armband geknoopt.IMG_7728a.jpg
En tot slot nog het blinde geleide spel. Geblinddoekt een parcours lopen op aanwijzing van een ander kind. Ook erg leuk om te doen.

De ochtend is weer voorbij gevlogen!
De volgende keer dat we elkaar zien is óf bij de schoenendoosactie op zondag 15 november, óf gewoon weer op de kidsclub van zondag 6 december.

Ben je benieuwd waarom er steeds meer kinderen komen? Kom dan gerust een keertje kijken!


Groetjes van Annet, Denise, Joyce, Monique en Wendy

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------


Hallo jongens en meisjes, papa’s en mama’s,

Zondag 4 oktober was het weer kidsclub. Deze keer ging het over lui of ijverig zijn.

Er was een mooi toneelstuk over een rups die keihard weefde aan een mooie goudkleurige cocon en zijn buurrups die maar een lui mormel bleek te zijn. Wel veel mopperen, maar niet werken, tja, dan word je natuurlijk ook geen mooie vlinder!

De tekst van vandaag was dan ook:

Spreuken 13:4:

‘Luie mensen, wensen van alles, maar krijgen niets,

IJverige mensen krijgen meer dan genoeg’
IMG_7642kl.jpg
Bij de knabbel van vandaag hebben alle kinderen prachtige rupsen gemaakt. Ze bleken ook nog eens heerlijk te smaken, want ze waren supersnel op.

We hebben het ijverige mierenspel gespeeld waarbij de jongens net ietsje eerder klaar waren dan de meisjes.

Het verzamelspel op de gang was weer superleuk.IMG_7652kl.jpg

Tot slot liet Colin aan ons zien hoe je een mierentuintje kunt maken. Hij heeft het mierentuintje nu mee naar huis en we hopen dat hij het de volgende keer weer meebrengt zodat we kunnen zien hoe het met de mieren gaat.

Wie weet maken we in het voorjaar allemaal nog een mierentuintje!

Zondag 1 november is er weer een kidsclub. Ben je nog nooit geweest? Kom dan gerust een keertje kijken!

Groetjes van Annet, Denise, Joyce, Monique en Wendy

----------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Beste allemaal,
IMG_7611a-3.jpgEen nieuw kidsclubseizoen is van start gegaan. Zondag 6 september zijn we weer begonnen. Joyce versliep zich eerst wel, maar daarna zijn we fris van start gegaan met een nieuwe dag. Super leuk was het om alle kinderen weer te zien en ook een paar nieuwe kinderen te mogen begroeten. Welkom Eva, Jeroen, Nyu en Neljean! We hopen jullie de volgende keer ook weer te zien.
IMG_7619a-1.jpg

Na een paar liedjes zijn we naar de grote zaal gegaan waar de kleine Rosany aan de Here Jezus is opgedragen.

 

Na de knabbel en babbel konden alle kinderen in kleine groepjes activiteiten kiezen. Er werd druk geknutseld, gesjoeld, getafeltennist en nog veel meer. De groten hebben samen monopoly gespeeld.

IMG_7625a-2.jpgAan het eind van de ochtend hebben we nog wat bewegingsliedjes met elkaar gezongen en heeft Joyce met alle kinderen in de kring gebeden.

Luister nog eens naar het liedje van de circustent op you tube. ‘Er is altijd iets waar je goed in bent, jij bent ook een ster in deze circustent. God heeft jou zelf gemaakt, gaf jou veel talent, laat iedereen maar zien waar je goed in bent’.

Kom je de volgende keer weer meezingen?

Groetjes van Annet, Denise, Joyce, Monique en Wendy

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo allemaal,

Zondag 5 juli hebben we een bijzondere dienst gehad met elkaar. Het was namelijk gezinsdienst, dat wil zeggen, het kidsclub programma, maar dan met IMG_6960a-2.pngalle grote mensen en in de grote zaal. We hebben het heel goed gehad met elkaar. Samen hebben we gezongen en genoten van theater. De spuwspinnen speelden hun stuk en lieten zien wat lelijke woorden voor nare gevolgen kunnen hebben voor de mensen. Gelukkig was de zeg-het-wel-libel er ook en die heeft aan ons allemaal uitgelegd waarom je beter vriendelijke woorden kunt zeggen en hoe je dat kunt doen.
De grote mensen in de zaal kregen de opdracht om een compliment, of iets liefs op te schrijven voor de persoon die naast hun zat. Zo kreeg iedereen een compliment.IMG_7068-2.jpg
Voordat we daar in de knabbel en babbel over door hebben gepraat, kwam de smoelenlijn langs. Een lange rij foto’s van alle kinderen van de kerk. Weet iedereen wie we zijn?
Na de knabbel en babbel, waarin we genoten hebben van al het lekkers dat gebakken was, hebben we met elkaar een aantal spellen gespeeld. Alle mensen hebben hun best gedaan om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Tot slot heeft elke groep een mooi bouwwerk gemaakt van plastic bekertjes.
Aan het einde van de dienst hebben we een mooi lied gezongen en heeft Willen voor alle kinderen én grote mensen gebeden.
We kunnen terugkijken op een hele fijne dienst met elkaar. Er zijn veel foto’s gemaakt die zijn te bewonderen op deze site.

De volgende kidsclub zal niet in augustus zijn, maar op de eerste zondag van september.
Tot dan!

Groetjes van Annet, Denise, Joyce, Monique en Wendy

 

Daarna hebben we met elkaar insecten bingo gespeeld. En omdat de zon zo heerlijk scheen hebben we ook nog heerlijk in de tuin van de kerk gespeeld.